Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
>
Inici > L'Observatori
Comitè d'experts i expertes
Júlia Bosch
Universitat Pompeu Fabra -

 

Júlia Bosch i Jou és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, magister en Anàlisi Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Economia per la University of Pennsylvania (EUA) i té el títol de postgrau en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local de la Universitat de Barcelona. Entre 1982 i 1985 va ser professora ajudant i ajudant de recerca al Departament de Teoria Econòmica i Econometria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, entre 1986 i 1990, va treballar al Consorci de la Zona Franca de Barcelona on va ocupar els càrrecs de cap d'estudis i de responsable d'informació econòmica. El 1990 s'incorpora al Servei d'Estudis de "la Caixa" com economista i entre 1991 i 2001 exerceix com economista associada al Gabinet Tècnic de Programació de l'Ajuntament de Barcelona. El setembre de 1996 comença la seva col•laboració amb l'Institut d'Estudis Territorials de la Universitat Pompeu Fabra, on entre 2001 i 2011 exerceix el càrrec de directora de programes. Actualment és investigadora del Centre d’Estudis UPF Sports_Lab i del Centre de Recerca en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Marta Carranza Gil-Dolz del Castellar
Institut Barcelona Esports -

 

Marta Carranza Gil-Dolz del Castellar, actual comissionada d'esports de l'Ajuntament de Barcelona. És llicenciada en Educació Física per l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) i llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en la gestió educativa i esportiva des de l'Ajuntament de Barcelona, els darrers anys com a directora de promoció esportiva de l'Institut Barcelona Esports. Ha estat subdirectora general de Promoció Esportiva i Esport Paralímpic del Consell Superior d'Esports a Madrid, i actualment és comissionada d'esports de la ciutat de Barcelona. També imparteix classes a la Universitat de Barcelona com a professora associada. Codirigeix la revista especialitzada en didàctica de l'educació física TÀNDEM i és autora de diverses publicacions sobre l'àmbit educatiu de l'educació física i l'esport.

 

Berta Cerezuela
Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport. Universitat Autònoma de Barcelona -

 

Berta Cerezuela té el Màster en Direcció d’Organitzacions i és llicenciada en Informació i documentació i diplomada en Biblioteconomia i documentació.Treballa al CEO-UAB des del 1996, i actualment és cap de projectes. Des del 2014, combina la gestió amb la docència en programes de postgrau sobre gestió de projectes. La seva experiència es centra en la gestió de la informació i el coneixement, la gestió de projectes i la gestió d’esdeveniments. Ha participat en diversos projectes de transferència de coneixement d’àmbit nacional i internacional, i ha contribuït amb publicacions i comunicacions científiques. El seu interès principal és el seguiment i l’avaluació de projectes orientada a la presa de decisions, l’aprenentatge organitzatiu i al desenvolupament social. En aquesta línia, ha liderat els projectes Barcelona Esdeveniments Esportius: gestió i impacte i l’Informe Barcelona al món: el paper de l’esport en la projecció internacional de la ciutat (2017), comissionats per l’Institut Barcelona Esports, i el Pla estratègic de llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 (2015-16).

 


Antoni Costes i Rodríguez
INEFC-Lleida -

 

Antoni Costes i Rodríguez és catedràtic a l’INEFC de Lleida de Didàctica de l’activitat física i l’esport. És doctor en ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona (1995) i llicenciat en ciències de l’activitat física i l’Esport. És postgrau en resolució de conflictes per la UOC. Ha tingut experiència en la política esportiva del govern català com a director dels Serveis Territorials d’Esports del Consell Català d’Esport a la demarcació de Lleida. Ha estat investigant sobre la didàctica del joc tradicional i actualment ho fa sobre la resolució de conflictes en l’activitat física i l’esport.


Carles Giralt
Consell Català de l’Esport -

 

Carles Giralt Grau és llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport (INEFC) i màster en gestió esportiva (INEFC). Ha format part de l'equip redactor del Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC) i actualment és el responsable de l'Àrea d'Alt Rendiment i Esport Federat del Consell Català de l'Esport.


Manuel Ibern
Director esportiu -

 

Manuel Ibern i Alcalde és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i postgraduat en Gestió Esportiva a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona. Va ser olímpic en waterpolo a les olimpíades de Mèxic’68 i posteriorment ha estat seleccionador estatal de l’equip de waterpolo per a les olimpíades de Moscú’80 i Los Angeles’84. Com a gestor esportiu ha desenvolupat tasques de Director d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, de Director del Campionat del Món de Natació Barcelona’03 i de Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. Actualment és membre del comitè tècnic de waterpolo de la Federació Internacional de Natació (FINA) i desenvolupa tasques de direcció del Mundial de Natació Barcelona 2013.


Teresa Lleixà
Universitat de Barcelona -

 

Teresa Lleixà Arribas és professora titular de la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona. És doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Educació Física i en Pedagogia. Les seves línies de recerca estan focalitzades cap a l'educació física escolar. Les principals recerques desenvolupades tenen a veure amb el currículum de l'Educació Física, l'atenció a la diversitat cultural en Educació Física i la programació de les competències bàsiques. Fruit d'aquestes investigacions ha publicat diverses llibres com per exemple: Educación física hoy. Realidad y cambio curricular, o be Actividad física y deporte en sociedades multiculturales. ¿Integración o Segregación?, així com nombrosos articles a revistes científiques.


Anna Lluch
Diputació de Barcelona -

 

Anna Lluch és llicenciada en Educació Física per l’INEFC de Barcelona, amb un màster de gestió esportiva municipal per la FEMP i cursa estudis de doctorat per l’INEFC Barcelona. Actualment desenvolupa la seva tasca professional com a tècnica superior en gestió esportiva a la Diputació de Barcelona. Ha participat en projectes a nivell provincial, nacional i internacional al voltant de la gestió esportiva, en particular en l’àmbit de la formació contínua i la documentació. Actualment, entre d’altres temes, coordina els cercles de comparació intermunicipal d’esports i les enquestes d’hàbits esportius de diferents municipis de la província de Barcelona.


Carlos López-Jurado
Consell Català de l'Esport -

 

Carlos López-Jurado és Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha format part de l'equip redactor del Pla director d'Instal·lacions i Equipaments esportius de Catalunya (PIEC) i ara fa el seguiment del seu desplegament. És membre de les comissions tècniques creades per l’elaboració dels diferents censos d’equipaments esportius realitzats a Catalunya i Espanya. També ha coordinat la publicació del Full Tècnic d’Equipaments Esportius i d’altres estudis relacionats amb la pràctica físicoesportiva i amb l’ús de les instal·lacions esportives. Actualment és el responsable de la Unitat de Planificació i Gestió d’Equipaments Esportius del Consell Català de l'Esport.


Pere Manuel
INEFC-Barcelona -

 

Pere Manuel i Gutiérrez és llicenciat en Educació Física (Madrid, 1974). Actualment és l’actual director del centre de Barcelona de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, del qual és professor d’activitats aquàtiques i de gestió d’equipaments i esdeveniments esportius. Va posar en marxa l’INEFC de Lleida l’any 1982 i el va dirigir fins al 1987. També ha estat sotsdirector d’estudis a Barcelona durant els dos períodes en què s’ha implantat un pla d’estudis. Ha estat director de la Divisió d’Organització de les Competicions en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i director de la seu operativa de la competició d’aigües obertes en el Mundial de Natació de Barcelona 2003. Actualment també és president del COPLEFC, vocal de la Junta directiva de l’ACGEP i secretari de la secció espanyola de la IAKS.


Adrià Martín
Escola Universitària de la Salut i l'Esport -

Adrià Martín és director del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) – centre adscrit a la Universitat de Girona. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Màster en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment està realitzant la seva tesi doctoral a l’INEFC-Barcelona sobre polítiques esportives. Ha estat vinculat com a tècnic a l’Observatori Català de l’Esport durant el període 2009-2012 i ha estat el responsable d’organització de la III Trobada d’Observatoris de l’Esport organitzat a Barcelona el setembre de 2012. Forma part de la junta directiva de la Asociación Española de Investigación Social Aplicada al Deporte.  


Gaspar Maza
Universitat Rovira i Virgili -

 

Gaspar Maza és professor al departament d'Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili, doctor en Antropologia Social per la mateixa universitat. Llicenciat en Geografia i Història i postgraduat en Educació Social pel departament de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de Barcelona. Va treballar com educador social a l'Ajuntament de Barcelona al districte de Ciutat Vella en el període 1987-2004.


Alba Pardo
Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus Mataró-Maresme -

Alba Pardo és doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), UB Barcelona. Té un Master europeu en Health and Physical activity per la Univesitat de Roma (Itàlia), Colònia (Alemanya) i Odense (Dinamarca). Actualment és coordinadora adjunta i professora investigadora del grau de CAFE Doble titulació CAFE/Fisioteràpia de l'Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS) Tecnocampus, Mataró. És la Responsable del Campus Saludable Tecnocampus. La seva línia d'investigació és en projectes de recerca en la promoció de l'activitat física i la salut. És membre de la Comissió d'experts en Salut del COPLEFC. Col·labora en projectes d'expressió corporal i moviment conscient i és Formadora de Teatre i Consciència. 


Antoni Planas
INEFC-Lleida -

 

Antoni Planas Anzano és professor titular de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya de Lleida en l'àmbit d'estadística aplicada a l'Activitat Física i l'Esport (1989). Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, per la Universitat de Barcelona (2001). Ha obtingut el Màster en Disseny i Estadística en Ciències de la Salut per la UAB (2002). Ha col·laborat en investigacions de diversos àmbits donant suport estadístic i metodològic; dins de l'àmbit de l'activitat física té preferència per línies properes a la salut.


Maria Prat
Universitat Autònoma de Barcelona -

 

Llicenciada en educació física i doctora en pedagogia. Actualment exerceix la seva tasca docent com a professora de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. És la coordinadora i responsable principal del Grup Interuniversitari d'investigació Valors en Joc de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'INEFC. Desenvolupa la seva línia d'investigació sobre les temàtiques dels valors en l'educació física i l'esport.


Merche Ríos
Universitat de Barcelona -

 

Merche Ríos Hernández és professora de la Facultat d' Educació de la Universitat de Barcelona, on va obtenir el doctorat en Ciències de l’Educació l’any 1995. Llicenciada en Educació Física a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), postgraduada en Formació de Formadors en l'àmbit de l'Educació Física i l'Esport i en Activitats Físiques Adaptades. En el camp de la docència i de la investigació, és especialista en educació física i inclusió de l'alumnat amb discapacitat i treballa amb grups en situació o risc d’exclusió social (centres penitenciaris, centres de salut mental, jovent amb dificultats, etc.). Des de l'any 2003 és impulsora i coordinadora del programa de la UB "Educar i socialitzar en centres penitenciaris i en centres de salut mental a Nicaragua”. 



Santi Siquier
Consell Català de l’Esport -

 

Santi Siquier i Fadó, és llicenciat en educació física per l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya INEFC – Barcelona, i magíster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) del programa interuniversitari de "Govern i Gestió Pública" del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, la UPF i ESADE, i és entrenador nacional d’Atletisme per la RFEA. Va ser professor de l’Escola Catalana de l’Esport, cap dels serveis d’activitats esportives i de docència i investigació del Consell Català de l’Esport, membre dels consells d’administració del CAR de Sant Cugat i d’Equacat a Castelldefels, director de l’Àrea de serveis a la persona a l’Ajuntament de Sant Cugat. Els darrers anys va ser Representant Territorial de l’Esport a Barcelona de la Secretari General de l’Esport, i regidor de mobilitat, transport i bon govern de l’Ajuntament d’Esplugues. Actualment és Responsable d’Acció Territorial de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport, i regidor portaveu del PDeCAT a Esplugues de Llobregat.

August Tarragó
Consultor -

 

August Tarragó i Sàbat és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), Barcelona. És Màster en Gestió Pública pel Programa Interuniversitari entre la Universitat Pompeu Fabra, ESADE i la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor de l’INEFC-Barcelona en matèries relacionades amb la gestió i la legislació esportiva. Actualment és gerent de l’empresa llop-gestió de l’esport sl.


Xavier M. Triado
Universitat de Barcelona -

 

És professor titular d'organització d'empreses. Universitat de Barcelona. Llicenciat en economia i Doctor en administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona. Les seves àrees de recerca són: Satisfacció i fidelització de clients. Descentralització, disseny organitzatiu i treball col·laboratiu en les organitzacions; Creació, gestió i direcció d'organitzacions (en les dues línies realitza aplicacions en el camp esportiu), i Formació del professorat i recerca docent en educació superior. Des de l'any 1991 és el promotor i director del "Màster en gestió econòmica d'entitats esportives", i des de l'any 2007 del "Màster en Direcció d'empreses de l'Esport" que es realitzen a la Universitat de Barcelona. És avaluador per revistes internacionals d'impacte. Director de l'Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la Universitat de Barcelona des de 2017.


Rut Vilar
Periodista -

 

Llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Ciències de l’activitat física i de l’esport per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya a Barcelona, en l’itinerari d’alt rendiment esportiu. Exerceix el periodisme esportiu des de 1996. Actualment, treballa com a freelance per a diversos mitjans.


Jordi Viñas
Consultor -

 

Jordi Viñas i Fort és llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport per l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), Barcelona. És Master in Sport and Recreation Management per la University of Loughborough (Regne Unit) i MBA per ESADE, Barcelona.Actualment és Soci-Director d’Itik Consultoria de l’Esport i el Lleure S.L. (www.itik.cat), societat que va fundar l’any 2005.