Workshop del Dr. Peter Federolf sobre Principal Component Analysis

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×

El Grup de Recerca en Activitat Física i Salut (GRAFiS) de l’INEFC Barcelona ha convidat el Dr. Peter Federolf a impartir un workshop d’introducció a la metodologia estadística de l’anàlisi dels components principals, la qual té una gran aplicabilitat en l’estudi del moviment humà. El workshop tindrà lloc a les instal·lacions de l’INEFC Barcelona, a l’aula magna 3, els propers dilluns 14 i dimarts 15 de setembre, de 15:00 a 17:00. El workshop és de caràcter gratuït i està obert a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades.

L’anàlisi de components principal (Principal Component Analysis) és un procediment estadístic multivariant que converteix un conjunt d’observacions en un nombre reduït de variables anomenades components principals. Aquests components principals expliquen en gran mesura la variabilitat de les dades i són ordenats per ordre d’importància. L’objectiu d’aquest seminari és iniciar als assistents en els conceptes bàsics dels PCAs i veure les possibles utilitats en l’estudi del moviment humà.

El Dr. Peter Federolf ha treballat de professor i investigador en diferents institucions com la Swiss Federal Institute for Snow and Avalanch Research, la University of Calgary i la Norwegian University for Science and Technology. Actualment està exercint de professor de Neurofisiologia en el Departament de Ciències de l’Esport de la University of Innsbruck. Els seus interessos de recerca són el desenvolupament de nous conceptes i mètodes d’anàlisis per entendre el moviment humà. La seva investigació es caracteritza per tenir un punt de vista holístic, contemplar en els seus anàlisis els límits interns i els de les condicions en que succeeix el moviment, i considerar cada individu com una font de probabilitat pròpia. Una de les metodologies estadístiques que ha desenvolupat es basa en l’ús de l’anàlisi de components principals (Principal Component Analysis, PCA).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>